In 2 uur op locatie
24/7 beschikbaar
30min PCR-Reiscertificaat
Uitslag in 10 min.
210 verpleegkundigen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen met betrekking tot reizen naar het buitenland

Ontvang ik een reiscertificaat bij de sneltest of PCR-test

Ja.

MediCorps biedt zowel een Covid-19 sneltest certificaat, als een PCR certificaat aan voor zakelijke reizigers. Dit certificaat is persoonlijk en de gegevens die u bij ons doorgeeft worden op dit certificaat gebruikt. Controleer deze gegevens altijd zorgvuldig. Tevens geldt dit voor de testmethode. Check vooraf welke test noodzakelijk is voor uw bestemming. Klanten zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste methode en gegevens.

Waarom een PCR-test en geen sneltest

Dit verschilt per land. Bijvoorbeeld voor Duitsland is een sneltest voldoende, maar voor Spanje is een PCR-test nodig. Uitslag van de PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek. Voor de actuele informatie zie de website van nederlandwereldwijd.nl

Hoe lang duurt het voordat u de uitslag ontvangt?

Bij een sneltest ontvangt u binnen 15 minuten de uitslag en uw reiscertificaat volgt binnen 30 minuten.

De uitslag van de PCR test kan binnen 30 minuten in uw bezit zijn. Dit is op basis van Indien u in grote gezelschappen reist duurt het maximaal 24 uur voor u de uitslag ontvangt.

Is het reiscertificaat erkend?

Ja.

Ons reiscertificaat is gevalideerd door het RIVM en is ondertekend door ons Medisch Directeur. Indien er vragen zijn kan contact worden opgenomen met ons hoofdkantoor.

Wat heb ik nodig voor mijn reis naar Duitsland?

Vanaf 06-04-2021 is het Duitse beleid aangepast. Naast een negatieve sneltest of PCR-test, welke niet ouder mag zijn dan 48 uur, moet u zichzelf ook digitaal aanmelden via de website van Einreiseanmeldung.de. Indien u langer dan 24 uur verblijft, moet u aangeven uit welk gebied u reist.

Welke gegevens staan op het reiscertificaat?

Per afgenomen test (PCR - sneltest - antistoffen) verschilt het wat er op de reiscertificaten vermeld staat.

Sneltest: Naam, geboortedatum, geslacht, documentnummer (ID of paspoort), datum en tijd van testafname, testresultaat, type test, naam en handtekening van ons medisch directeur.

PCR-test: naam, geboortedatum, geslacht, documentnummer, manier van testafname, datum/tijd van testafname, datum van de uitslag, testresultaat, type test, de gegevens van het laboratorium, naam en handtekening van ons medisch directeur.

Antistoffentest: naam, geboortedatum, geslacht, documentnummer, testresultaat, datum/tijd van testafname, testresultaat, type test, naam en handtekening van ons medisch directeur.

Kan ik ook thuis getest worden?

Ja.

Als uw bedrijf een contract heeft bij MediCorps komt een BIG geregistreerde verpleegkundige bij u thuis, binnen 2 uur, om een sneltest of PCR-test af te nemen.

Up-to-date reisinformatie